Videó


Újdonságaink
Keresés a honlapon:
Partnereink:

KUK (kuk.hu)

 

Magvető (kiadok.lira.hu)

 

DOSZ (www.dosz.hu)

 

Ezt láthatjuk idén a Ludwig Múzeumban

Néhány nappal a Szépmű után kortárs művészeti múzeumunk is felfedte idei kártyáit. A kiállítási program gerincét itt is évfordulókhoz kapcsolódó bemutatók alkotják.
Az első idei kiállítások már meg is nyíltak és a – ma már jól látszik, korszakos jelentőségű – Iparterv-tárlatok 50., illetve a Ludwig Múzeum alapításának 30. évfordulójához kapcsolódnak.
Ötven éve, 1968-ban, illetve 69-ben került megrendezésre az Iparterv I. és az Iparterv II. kiállítás, amelyek kánonteremtő fogalommá válva, egy egész művészgeneráció névadójaként vonultak be a művészettörténetbe. Az aczéli kultúrpolitika ellenszelében, a kor nemzetközi trendjeire és a nyugati művészeti színtér eseményeire, így az 1964-es velencei biennáléra és az 1968-as kasseli dokumentára reflektáló kiállításokra az Ipari Épülettervező Vállalat belvárosi székházában került sor – innen az elnevezés. A csak néhány napig látogatható tárlatokon olyan, ma már a legelismertebb mesterek közé tartozó fiatal művészek vettek részt mint Bak Imre, Hencze Tamás, Jovánovics György, Keserü Ilona, Lakner László, Nádler István vagy Tót Endre.
  
  

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.