Videó

The Bewitched: Scene 1 (Harry Partch)


Újdonságaink
Keresés a honlapon:
Partnereink:

KUK (kuk.hu)

 

Magvető (kiadok.lira.hu)

 

DOSZ (www.dosz.hu)

 

A bennünk rejlő feszültség – Kasza Gábor fotográfus (Láng Judit)

Kasza Gábort mindig is vonzották a határkérdések: fotósként is ez a téma érdekelte igazán és most, tárgykészítőként is. A beton rideg, porózus anyag, nehéz vele dolgozni. Sokáig kísérletezett, míg az első tárgyak elkészültek. Gábor ökoszemléletű: fontos, hogy az emberek, akik majd ezekkel a tárgyakkal rendezik be a lakásukat, ne műanyaggal vegyék magukat körbe.

 

Precíz rend van a Városliget melletti műhelyében, becsukott szemmel is tudja, hová nyúljon, amikor mutatja nekem az általa betonból készített egyedi dizájner lakberendezési tárgyakat: lámpabúrát, villanykapcsolót, konnektort, hamu- és gyertyatartót, virágkaspót, könyvtartó tokot, sőt ékszereket, fülbevalókat is. Ilyet korábban nem csinált senki még ebből az anyagból, mondja Kasza Gábor, aki a pápai református gimnáziumot, majd Budapesten a Magyar Újságírók Országos Szövetségének fotós tagozatát elvégezve korábban fotósként dolgozott, de az utóbbi két évben képzőművészként alkot napi használati tárgyakat, nem hétköznapi anyagból és technikával.

Tovább az epiteszforum.hu cikkére >>>

  
  

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.