Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Ez (volt) a divat – A pesti nő – 100 kép FORTEPAN (Fazekas Ildikó)

„Vajon melyik lennék én?” – teszi fel a kérdést a kötet hátsó borítóján Péterfy Bori, ami teljesen helyénvalónak bizonyul: a kor változott, a női szerepek, formák és mosolyok nem igazán. A Fortepan-sorozat második kötetének lapjai mellé tökéletesen oda lehet képzeletben illeszteni a megörökölt családi fotóalbum felvételeit.
 
A Cseh Tamás által is megénekelt Forte filmről elnevezett online archívum tízkötetesre tervezett sorozatának második darabja, A pesti nő ugyanazzal a közvetlenséggel és közelséggel mutatja be a választott témát és korszakot, amiért imádjuk a szabadon publikálható fotók virtuális tárát. Hivatalos és feszes dokumentáció helyett főként hétköznapi helyzetek és az amatőr fényképész instrukciói jelennek meg a képeken, habár a téma nyomán talán több fotóról inkább az egykor mániákusan gyűjtött kártyanaptárakra vagy megsárgult Nők Lapja számokra asszociálhatunk.
 
Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>
  
  

Megjelent: 2019-01-22 05:05:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.