Videó

A PécsTV videója




Keresés a honlapon:


Vizuális forradalom – Metamorfózis I. – II. Nemzetközi Digitális Művészeti Triennálé (Abafáy-Deák Csillag – Kölüs Lajos)

Új űrszonda landolt a Marson. Ennek az eseménynek több köze van a Próféta Galéria kiállításához, mint gondolnánk – a művészet-technika-tudomány újfajta kapcsolódása, érintkezése révén, amit a digitális technológia tesz lehetővé. A Metamorfózis I. című kiállítás bizonyítja, hogy a képalkotó a digitális világban is az ember, aki szerkeszt, átdolgoz, ízekre szed és újrakomponál, ha kell, perspektivikus térillúziót hoz létre, vagy ha kell, új horizontot állít be. Vagyis az alkotó szemlélete, kreativitása, tehetsége az, ami a bitek világában is jelen van, számít, és nem algoritmizálható.

Harmincnyolc művész 51 alkotását láthatjuk (41 nyomat, 4 videó, 6 objekt). A digitális műveknél – miként a hagyományos módon létrehozottaknál – is fontos az arány és a stílusérzés, a szín- és formahasználat, az elmosás, átfestés, kitöltés színnel, a méretezés (torzítás, elnyújtás), a transzformálás, a visszavonás, a rétegzettség, a kép manipulálása. A cél változatlan: vizuális élményt létrehozni.

Tovább az ujmuveszet.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-01-20 06:00:30

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.