Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


A színész mint tárgy – A művésznő és rajongói (Gubán Mária)

Ma egy jól irányzott #metoo-val bármi eladható. Erre apellál a Valló Péter rendezésében színpadra vitt A művésznő és rajongói is. Alekszandr Osztrovszkij 1881-ben bemutatott drámája a Radnóti Színházban látható.

Egy szomorú, fiatal lány áll feketében a színpad szélén. Egy régi balladát énekel egy kegyetlenül eltiport koldusasszonyról, kicsit hamisan. Aztán egy kopár, hideg öltözőben találjuk magunkat, ahonnan el sem mozdulunk, egészen az előadás végéig. Lovas Rozi alakítja Alekszandra Nyeginát, a főszereplő vidéki színésznőt, akinek személyisége illékony, amorf anyagként formálódik, hányódik előttünk a színpadon két felvonáson keresztül, kiszolgáltatva mindenkinek, törékenyen, de valahogy mégis határozottan. A társulat lázban ég, Nyegina a jutalomjátékára készül, amelynek bevétele majd őt illeti. A színház támogatói azonban ennél egy kicsit többet várnak el a színésznőtől.

Tovább az apokrifonline.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-01-09 06:00:04

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.