Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


CSIRKÉK ÉS LEVENDULÁK – Rossz versek (Hungler Tímea)

Reisz Gábor minden bizonnyal feltalálta az önéletrajzot mint filmes műfajt. Nem, nem az életrajzi filmet (biopic) találta fel, azzal Dunát lehetne rekeszteni, hanem az önelemző lírát, a szubjektív naplót nagyjátékfilmen. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA.

 

A Rossz versek nem szól másról, mint a film rendezőjéről, magáról Reisz Gáborról, pontosabban egy 33 éves Tamás nevű fiatalemberről, akit azonban nem nehéz azonosítanunk a rendezővel, lévén ő jeleníti meg.

Pánikra semmi ok. Reisz Gábor/Merthner Tamás van annyira érdekes és a maga világfájdalmában is vicces, több generációt is megszólítani képes karakter, hogy a filmet egészen biztosan nem fogja a néző köldöknézős, lila, nárcisztikus, romkocsmás merengésnek találni. Jóllehet a mozi a klasszikus értelemben véve tényleg nem szól semmiről, mégis rengeteg mindenről szól egyszerre – mindenről, ami Reisz Gábort Reisz Gáborrá, vagyis Tamást Tamássá tette.

Tovább a revizoronline.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2018-12-28 05:41:50

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.