Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Bármi lehetséges – 75 éve született Cseh Tamás

75 éve született Cseh Tamás. A jubileum alkalmából alkotótársai, Bereményi Géza és Másik János különleges műsorral állnak színpadra az óbudai Esernyősben december 12-én.

Fel tudják idézni az első találkozást Cseh Tamással? Mi volt róla az első benyomásuk?

Másik János: Valamikor az 1970-es évek elején lehetett, amikor barátaim, Novák János és Márta István elhívtak, hogy hallgassam meg őket egy érdekes műsorban, ahol a Cseh Tamás nevű gitáros srácot kísérik. Természetesen elmentem, a műsor nagyon tetszett, utána pedig Novák Jánoséknál volt egy házibuli, ahol improvizáltunk, én is beszálltam egy darabba, ami pedig Tamásnak tetszett. Így ismerkedtünk meg.

Bereményi Géza: Az én első találkozásom Cseh Tamással éjjel kettőkor történt, egy étterembe mentünk egy nagyobb társasággal, ahol fölajánlottam neki, hogy írnék neki magyar dalszöveget, mert hallottam, hogy csak angolul énekel olykor baráti körben. Másnap délután találkoztunk, és írtam neki két magyar szöveget azonnal, majd megbeszéltük, hogy másnap odaköltözöm abba a lakásba, ahol ő lakik. Attól a naptól kezdve rendszeresen írtam neki szövegeket. Jánost később ismertem meg, Tamás meg én szerettünk volna egy énekes-zenész partnert találni, hogy a műsoraink dramatikusabbak lehessenek.

Tovább a kulturpart.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2018-12-12 11:00:28

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.