Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Maszk vörös négyzettel – Haász Katalin: Maszk vörös négyzettel (Topor Tünde)

Meglepő és nagyon szép kiállítás látható a Neon Galériában, olyan, amiről rögtön tudja az ember, hogy valami egészen különleges dolgot sodort eléje az élet.

A falakon drapériák és maszkok, mintha a színház két jele állna hadrendbe egymással szemben. Vagy tágítva a kereteket: általában az emberábrázolásé. Mert a drapéria takarja általában a testet, a maszk pedig az arcot, így adják ki a teljes embert. Csakhogy itt a drapériák épp nincsenek szolgálatban. A pasztellel modellált redők ki vannak vágva a papírból, mint régen az öltöztetős babák ruhái, de nem rajzolnak ki alakot, hanem mintha fel lennének lógatva két szögön a falra. (Pszeudo trompe-l’oeil!) A maszkok pont az ellenkező megoldást mutatják; a pasztellel kiszínezett felületek az arc struktúráját imitálva lettek hajtogatva, de hol követik az átlagos arcszélességet, hol sokkal szűkebbre vannak összenyomva, annyira, hogy szinte éket vernek a térbe.

Tovább az artmagazin.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2018-11-21 06:57:21

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.