Videó


Újdonságaink
Keresés a honlapon:
Partnereink:

KUK (kuk.hu)

 

Magvető (kiadok.lira.hu)

 

DOSZ (www.dosz.hu)

 

HETI POP – Martha Rosler-kiállítás, tiltakozó poszterek és a Média Építészeti Díj nyertesei

Az Artmagazin Online felületén hetente egyszer, minden pénteken szemezgetünk az elmúlt időszak legmeghatározóbb, legpoposabb és legszínesebb képzőművészeti, dizájn- és társművészeti híreiből. Előtérbe kerülnek a divat, az építészet, a formatervezés, az urbanisztika vagy az aukciók eredményei, legfrissebb történései mind nemzetközi, mind hazai fronton.

 

Martha Rosler-kiállítást nyitott a New York-i Jewish Museum. A március 3-ig látogatható egyéni kiállítás előtt a város közönsége 18 évvel ezelőtt láthatott utoljára egyszemélyes bemutatkozást a politikailag elkötelezett munkáiról híres művésztől. A mostani retrospektív az életművet áttekintő kiállítási típust jelölő szó angol formájára – retrospective – reagáló Irrespective (jelentése: független, önálló) címet viseli. A címválasztás nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy az egyszerre kedélyeket borzoló, mégis kiemelkedően fontos munkák mögött egy magát antimilitaristának és szocialista feministának valló művész áll.

Tovább az artmagazin.hu cikkére >>>

  
  

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.