Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Irodalmi Nobel-díj annak, aki szerényen viseli a világsikert – Kazuo Ishiguro (Falcsik Mari)

Mint látjuk, e brit író távolkeleti nevet visel: Ishiguro japán születésű, Nagaszakiban látta meg a napvilágot, 1954-ben. Azonban saját minősítése szerint „borzalmasan” beszél japánul – ami nem is csoda, hisz alig volt öt éves, amikor az apja oceanográfusi állásajánlatot kapott Nagy-Britanniában, és rövidesen az egész család végleg áttelepült az Anglia déli részén fekvő kisvárosba, Guilfordba. Ishiguro anyanyelve az angol lett, ízig-vérig brit nevelésben részesült, és remek oktatásban. Az egyetem elvégzése után szociális munkát végzett londoni hajléktalanok között.
 
Fiatalkorában hamisítatlan angol hippi volt: ő is nyűtte a gitárt, mint minden brit suhanc, és mint korosztályunkban világszerte megannyian. Miután azonban zenészként (mint korosztályunkban világszerte megannyian) már a tehetségkutatók mustráin is kudarcot vallott, úgy határozott, tálentumát inkább az írásművészettel kamatoztatja.
 
Tovább a prae.hu cikkére >>>
  
  

Megjelent: 2017-10-08 14:00:09

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.