Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A munkát választottam társamul - Interjú Bob Shulz rendező-producerrel (Jónás Ágnes)

Bob Schulz. Egy név, mely külföldön többet mond, mint itthon. Bob Schulz. Egy ember, aki az 1956-os forradalom idején hóna alatt egy kiló kenyérrel, zsebében egy húszforintossal vágott neki a világnak, hogy megvalósítsa filmes álmait, s akit útja az Atlanti-óceán nyugati partjáig vitt. Könyvelőjétől tudta meg, hogy milliomos, de a pénz sosem érdekelte. 

 

Élete során olyan emberekkel hozta össze a sors, mint Marlene Dietrich, Mel Gibson, Károly herceg, Louis Armstrong, Salvador Dalí, Zsigmond Vilmos vagy Faludy György. Egyetlen magyarként és filmesként Torontó város 150. születésnapja alkalmából beválogatták azon százötven fontos ember közé, akik a legtöbbet tettek azért, hogy a korábban unalmas és szürke Torontóból mára igazi metropolisz lett. A rendező-producerrel Csapó! Tessék! – Szelfi Terézvárostól Hollywoodig című életrajzi könyve kapcsán budapesti otthonában beszélgettünk többek között arról, hogy milyen lemondásokkal jár a munkamániás élet, mi az oka annak, hogy nem költözik vissza Magyarországra, és mit érez, ha a magyar himnuszt hallja.

Tovább a kulter.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2016-11-17 11:00:58

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.