Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Indiában a pécsi írónő meséi

 

Idén negyedszer kerül megrendezésre a Kathakar Nemzetközi Mesemondó Fesztivál Delhiben. A világ minden tájáról érkező mesemondók négy napon át több helyszínen, angolul mesélnek az indiai közönségnek. Idén először hazánk is képviselteti magát a jeles eseményen. P. Nagy Laura pécsi író meséit az angliai születésű színész, tanár Daniel Hall kelti életre.

– Hogyan kerültek a meséid Indiába?

– Az utolsó pillanatban kaptam a felhívást egy közösségi oldalon. Öt emberen és a Balassi Intézeten keresztül sikerült megszerezni az indiai szervezők címét, akik karácsony előtt egy nappal elfogadták a nevezésemet. Csak ez után derült ki, hogy angolul kell mesélni. Megosztottam a felhívást, amire többek között Daniel is jelentkezett. Ő mindkét nyelven perfekt, és 9 éves kora óta foglalkozik a színjátszással is. Jelenleg a Tető Színház társulatának tagja.

– Karácsonyra jelent meg második könyved a Tölgyfamaci sorozatból „Manófalva királya” címmel. Esetleg Zsebgonosz (az egyik főhős - a szerk.) is utazott Indiába?

– A fesztiválra hagyományos stílusban íródott meséket vártak, mint „A szomorú királyfi és az ördög” vagy „A félszemű legény és a csúf királykisasszony”. Zsebgonoszék Kanadába utaznak. Egy ottani magyar kulturális lapban fognak megjelenni. Illetve egy interaktív bábelőadás formájában járjuk velük a pécsi óvodákat.

– Ha jót tudom, a Momó Gyerekrádióval közösen nemrég indítottatok egy országos meseíró pályázatot is?

– A hír igaz, de a felhívást igyekszünk a határon túlra is eljuttatni. Célunk, hogy azok a tehetséges írópalánták, akik eddig nem merték vagy nem akarták megmutatni magukat, most lehetőséget kapjanak erre. A legjobb mesék ugyanis felkerülnek a weboldalra, a facebookra és elhangzanak a Momó Gyerekrádióban is.

Ha valaki szeretné meghallgatni az Indiába kijutott meséket, elolvasni a 11-14 éveseknek szóló pályázati kiírást, vagy beleolvasna P. Nagy Laura Tölgyfamaci sorozatába az megteheti az írónő honlapján a: zsebgonosz.wix.com/vagyokaszo oldalon.

-zsg-

 
  
  

Megjelent: 2015-02-11 15:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.