Videó

A tegnap.ma videója
Keresés a honlapon:


A folklór stíljét belelopni a mondanivalóba – Interjú Künstler Ágnes énekessel (Szabó Kata)


Az EtnoRom Facebook-oldala

Az EtnoRomot a nagy múltú Kalyi Jag együttesből kivált énekes páros, Balog József és Künstler Ágnes alapította 2005-ben. A roma folklórból építkező saját szerzeményeikbe swinges és jazzes elemeket is kevernek, illetve bemutatják az arab, balkáni, spanyol és orosz cigánydalokat is. Kétszer is elnyerték a Budapest Fringe Fesztivál szakmai fődíját, és több koncertet adtak külföldön is: Marokkóban, Svédországban, Japánban, Norvégiában, az USA-ban és még számos országban. Januárban új lemezzel jelentkeztek, de már elkészült a következő album anyaga is. Künstler Ágnes énekessel remek hangulatú koncertjük után beszélgettünk a K11 Művészeti és Kulturális Központban.

KULTer.hu: Januárban új lemezetek jelent meg, ez immáron a negyedik. Mesélnél nekünk kicsit a lemez stílusáról, és hogy milyen szempontok alapján válogattátok ki a dalokat?

Kicsit jobban visszatértünk a gyökerekhez. Az EtnoRom arról is híres, hogy néha jazzes, néha swinges játékokat is bedob a cigány zenébe. Ezek mind megférnek egymás mellett, merthogy a romák ezt is játsszák, azt is játsszák, amazt is játsszák. De mi elsősorban a folklórt képviseljük, és most úgy éreztük, hogy ezen a lemezen inkább a hagyományosabb dolgokat szeretnénk elkészíteni. 

Tovább a kulter.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2024-07-11 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.