Videó

A tegnap.ma videója
Keresés a honlapon:


Rangos olasz animációsfilm-fesztivál fődíját nyerte el a Kék Pelikan


Jelenet a Kék Pelikan című filmből (Fotó/Forrás: Nemzeti Filmintézet)

A Cartoons on the Bay nemzetközi fesztiválon díjazták Csáki László animációs dokumentumfilmjét a hétvégén Olaszországban. A Kék Pelikan valós eseményeket feldolgozó humoros, nosztalgikus történet néhány csibész barátról, akik hamisított vonatjegyekkel utaztak Nyugatra a kilencvenes évek derekán. A hazai mozikban már több mint tizenötezres nézettséget elért alkotás legközelebb az Annecy Fesztiválon versenyez, mely az animációk világelső seregszemléje.

A Cartoons on the Bay fesztivál zsűrije Csák László Kék Pelikanját díjazta a legjobb egész estés animációs film díjával, és indoklásában kiemelte a „cinéma vérité eklektikus újragondolását, amely egyedi és innovatív stílusban ünnepli a szabadságot.” A hétvégén véget ért olaszországi animációs fesztivál a mozis, a transzmédia és a televíziós alkotások javát vonultatja fel évről-évre különböző olasz tengerparti helyszíneken, fő szervezője a Rai Com.

Tovább a fidelio.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2024-06-05 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.