Videó

Részlet az MTVA P´amende, 2024.04.18-i adásából a henti79 csatornán.




Keresés a honlapon:


,,Felejts el egy pillanatra mindent, amit eddig a fényképezésről valaha tanultál” – Daido Moriyama képeiből nyílt kiállítás a The Photographers’ Gallery-ben (Szabó Benedek)

 
Fotó: Kanagawa, 1967. From A Hunter. © Daido Moriyama Photo Foundation / punkt.hu

A londoni The Photographers’ Gallery új kiállításán a japán fotográfus, Daido Moriyama fényképeié a főszerep. A Daido Moriyama: A Retrospective című kiállítás egy hároméves kutatási időszak eredményeként jött létre. Ezzel a mostani tárlat az egyik legátfogóbb művészeti válogatást mutatja be, amelyet a művész munkáiból valaha kiállítottak. Az esemény az Instituto Moreira Salles szervezésében, és a Daido Moriyama Fotográfiai Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg. A kiállítás 2024. február 11-ig tekinthető meg Londonban.

A világ egyik leginnovatívabb japán művészének első brit retrospektív kiállítása arra vállalkozik, hogy bemutassa a fotográfus életművének legmeghatározóbb képeit. Daido Moriyama több mint hatvan éven keresztül használta a fotográfia eszközét arra, hogy képeivel új szempontokat mutasson meg, amelyek mentén a világunkat szemlélhetjük. Moriyama intenzív vizuális világa ennek köszönhetően még napjainkra is progresszív és aktuális tudott maradni.

Tovább a punkt.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2024-01-26 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.