Videó

Részlet az MTVA P´amende, 2024.04.18-i adásából a henti79 csatornán.




Keresés a honlapon:


Nyers valóságok – Boross Martin: Nyersanyag (Ferencz Orsolya)

 

Részvétel és alkotás, felfedés és eltitkolás drámáinak helyszíne a Nyersanyag globális érvényű faluja, ahol a nyári alkotótáboros, szociofilmes hangulatot a thriller váltogatja, és ahol a katarzis szó szerint a földbe áll.

Pusztaszomaj a fiktív magyar falu neve, ahol Boross Martin nagyon is valós részletekből táplálkozó első játékfilmje játszódik. Egy filmes trió – Hanna (Mészáros Blanka), Tamás (Dér Zsolt) és Krisztián (Baki Dániel) – érkezik a faluba, az ottani gyerekeknek tartanak workshopot, hogy pár napig ők maguk is alkotóvá váljanak. A helyi erőviszonyok nyers valósága fokozatosan bomlik ki a kezdeti vendégszeretet mögött, a változtatás és feltárás, igazságszolgáltatás igénye a visszájára fordul: a pokolhoz vezető út itt is jó szándékkal van kikövezve. A kezdetben feszélyezettnek, mesterkéltnek tűnő hangulatot fokozatosan ellenpontozzák a falu karaktereinek hiteles jelenetei: az első körön beszólogató Bika, a beteg édesanya, Irén, az őt segítő csendes fia, Pali, valamint Zsani, a polgármester nevelt lánya mind nagyobb mélységet adnak a történetnek.

Tovább a filmtett.ro cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2024-01-25 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.