Videó

Részlet az MTVA P´amende, 2024.04.18-i adásából a henti79 csatornán.




Keresés a honlapon:


Nemeuklideszi zenék – Weber Kristóf Keringő című regényéről (Mohácsi Balázs)

Igen tág műfaji palettán volt szerencsém vagy szerencsétlenségem olvasni a szerzőtől: a legsúlyosabb troll Facebook-kommentektől kezdve a (félkész) dalszövegeken át a zenei tárgyú kritikákig és egy szociografikus színezetű esszéprózáig. Mondjuk úgy, hogy mindezek után szkeptikus nyitottsággal vettem kézbe a regényt. – Mohácsi Balázs kritikáját olvashatják Weber Kristóf Keringő című regényéről.

2020 májusának híre: Weber Kristóf regényt ír. Éppen jöttünk ki az első karanténból. Nem tűnt világszenzációnak, inkább az első újratalálkozásoknak örültünk a Nappali késő tavaszi teraszán. A bezártságban különben is majdnem mindenki hülyeségeket csinált, vagy legalábbis csinált hülyeségeket. Volt, aki ismétlésen hallgatta a GI-t a Germstől, volt, aki úgy tett a közösségi média nyilvánosságában, mintha intravénásan fogyasztaná Mozartot, volt, aki tízpercenként jelentette be, éppen melyik ingyenessé tett színházi előadás felvételét vagy melyik filmklasszikust nézi nagy odaadással, volt, aki arra tett javaslatot, hogy a testbe juttatott fénnyel irtsuk ki a vírust. Ehhez képest a regényírás – pontosabban, hogy egy pécsi zeneszerző regényt ír – ártalmatlan, fájdalommentes vállalkozásnak tűnt, legalábbis a hozzám hasonló kibic szempontjából. 

Tovább a litera.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2024-01-23 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.