Videó

Részlet az MTVA P´amende, 2024.04.18-i adásából a henti79 csatornán.




Keresés a honlapon:


Fókuszban az FFS új tagjai: Lantos Olivér


Lantos Olivér: „Du musst dein Leben ändern”. Részlet a sorozatból © Lantos Olivér

2023-ban a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) nyolc új taggal bővült, akiknek novembertől a K11 Laborban látható Összjáték címmel a bemutatkozó kiállításuk. Új sorozatunkban a következő hetekben itt a Punkton is bemutatjuk az új tagok munkáit.

Lantos Olivér: Du musst dein Leben ändern *
2022–

Jelenleg a Du musst dein Leben ändern című sorozatomon dolgozom. A sorozat a jelenkori polarizált politikai diskurzusra, továbbá a médiában való megjelenésére és annak az emberi pszichére gyakorolt hatásaira fókuszál.
A projekt kiindulópontja még az egyetemen keresendő. Az egyik csoporttársam külföldről hazajövet legalább három hétig volt depressziós. Magamra ismertem. Erről a témáról azonban számomra leválaszthatatlan a jelenlegi politikai klíma, és ez volt az, ami elindította, illetve mozgásban tartja mai napig a projektet.
A sorozatban egy univerzális szimbólumrendszer szerint kapcsolódnak egymáshoz a képek és alkotnak képpárokat, azok pedig egymással egy végtelen asszociációs láncot hoznak létre. A folyamat során leginkább staged fotókkal dolgozom tudatosan, olyan formában mintha egy 21. századi flâneur szemén keresztül vizsgálnánk a körülöttünk lévő világot. A projektem egyik kulcsfontosságú része számomra, hogy fotográfiai szempontból ne, – vagy csak minimális módon – legyen egységes vizualitása, stílusa. Ebből a szempontból olyan kérdésekre keresem a választ, hogy mennyire tud egy fotográfus által készített anyag vizuálisan úgy hatni egy nézőben, mintha azok gyűjtött, illetve talált fotók lennének.

Tovább a punkt.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-12-21 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.