Videó

A tegnap.ma videója




Keresés a honlapon:


„VILLENEUVE DŰNÉJE SZINTE VALLÁSOS ÉLMÉNY VOLT” – Beszélgetés Nicholas Binge-dzsel (Benedek Márton)


Nicholas Binge

icholas Binge regényében, a Felemelkedésben a Csendes-óceán közepén megjelenik egy hatalmas hegy, amin olyan dolgok történnek, amiket a világ legjobb tudósai sem tudnak megmagyarázni. A brit szerző szeptemberben járt Budapesten, a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál vendégeként. Hegyekről, utazásról, filmekről és irodalomról beszélgettünk vele.

1749: Gyerekkora óta rajong a fantasyért és a sci-fi-fiért, kérdés volt valaha, hogy mást ír?

Nicholas Binge: Inkább úgy mondanám, hogy bármit is akartam írni, abban mindig volt valami elvont elem, valami, ami túlmutat a való világon – ennek azóta sem tudok ellenállni.

Amikor először leültem, hogy most akkor írok egy regényt, írtam egy totálisan Gyűrűk ura-szerű fantasyt. Szörnyű volt, de nagyon érdekes, hogy egyből abba az irányba indult az agyam, és csak arra tudok gondolni, hogy azért, mert rengeteg fantasyt olvastam gyerekkoromban, és írás közben ez volt számomra a legtermészetesebb és legkényelmesebb. Csak ugye túl kényelmes volt, nem volt se friss, se új; az viszont biztos, hogy jó tapasztalat volt.

Tovább a 1749.hu cikkére  >>>

  
  

Megjelent: 2023-12-14 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.