Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


Rakamakafon! – Májkül Nájt (Dóczi Attila) kiállításával nyílt meg a Szerkesztőség (Tayler Patrick)

 

Májkül Nájt (Dóczi Aatila): Hocus Pocus, limtált kártyakollekció plexi alatt╱ 2023 ╱ polimerizált akril, műanyag, objekt ╱ 40×20 cm ╱ Fotó: a művész jóvoltából

A Szerk.
A szemüvegszabóságon és az indiai éttermen túl, a budapesti Hollywood lankái előtt, a „nyugati nyugalom–Keleti Károly-tengelyen” van egy betűbaristákat megállító új hely, ez a Szerkesztőség. (Piros pont, mert itt vagytok. „Ön itt áll.”) A Kárpáti Tibor- és Solymosi Mór-grafikák által animált ablakon betekintve egy számunkra is egyelőre még lazán definiált konstellációba pillantunk, mely az Új Művészet képzőművészeti folyóirat robbantott ábraként újragondolt szerkesztőségi modelljének ad otthont. Hivatalosan a mai naptól kezdve startolunk, ám valójában pár éve elindult már egy lázas folyamat, ami az online platform és a print lapszám radikális újragondolását célozta meg. A Szerkesztőség ennek a szövevényes újjáalakulásának a legfrissebb fejezete.

És mi is ez? „Multifunkcionális hely, kávézó, designbolt, találkozási pont, kiállítótér, munkaállomás” – olvashatjuk a Facebook-eseményben a definícióvariációkat. Az általunk elképzelt hely „nem akar egyedi lenni, hiányt sem szeretne betölteni, inkább lehetőséget teremt a párbeszédre és a közös gondolkodásra.” Ezzel a koncepcióval indítunk, de a metamorfózis és az örvénylés jogát fenntartjuk, hiszen ez egy folyóiratot pörgető, mozgató, térré terebélyesítő, folyamatosan formálódó „experimentális technológia”. 

Tovább az ujmuveszset.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-11-19 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.