Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


A mindent bele képzőművészet – Megnéztük Budán a Szerkesztőség nevű művészeti teret, kávézót és dizájnboltot (Wágner Gábor)

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

A Szerkesztőség nevű, a Keleti Károly utcában november 13-án nyíló új, multifunkcionális kultúrhely sok minden szeretne lenni egyszerre: kávézó, dizájnbolt, szakmai és nem szakmai találkozási pont, kiállítótér és még munkaállomás is, merthogy a helyet kitaláló, megnyitó és üzemeltető képzőművészeti folyóirat, az Új Művészet szerkesztősége is itt található. Az új művészeti tér a Margit-negyed projekt részeként, annak támogatásával jött létre.

Az Új Művészet nevű képzőművészeti folyóirat print kiadásának vezető szerkesztője, Rudolf Anica és Sirbik Attila, az online megjelenés főszerkesztője fejéből pattant ki az ötlet, hogy szükség lenne egy olyan helyre, ami amellett, hogy több funkciót is betölt, alkalmas lehet arra, hogy a szakmai szereplők, valamint ők és a szakmán kívüli érdeklődők találkozhassanak egymással. A szakmán természetesen a kortárs képzőművészet jelentős szeletét, vagyis dizájnereket, illusztrátorokat, festőket, grafikusokat értve. Mivel a folyóirat szerkesztősége már eleve itt, a Keleti Károly utca 11/A alatt működött, itt kerestek ennek az ötletnek megvalósulási helyszínt, amihez kapóra jött a Margit-negyed projekt. 

Tovább a welovebudapest.com cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2023-11-13 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.