Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


Veszprémi Szilveszter kapta az Írók Boltja Könyvösztöndíját


Veszprémi Szilveszter

Október 11-én este volt az Írók Boltjában a Könyvösztöndíj átadása a zsűri és az Írók Boltja munkatársai jelenlétében. A díjat Nagy Bernadette és Andócs Andrea adta át, Veszprémi Szilveszter távollétében Balogh Endrének, a Prae Kiadó vezetőjének.

Az Írók Boltja Könyvösztöndíjat 2014-ben alapították a fiatal szerzők támogatására. A 120.000 Ft értékű könyvutalvánnyal járó díjat minden évben egy 35 év alatti, a szépirodalom területén alkotó szerző Könyvhéttől Könyvhétig terjedő időszakban magyar nyelven megjelent könyvéért adják át. A zsűri tagjai idén: Csehy Zoltán költő, műfordító, Nagy Csilla irodalomtörténész, kritikus és Spiegelberger Márk, a bolt munkatársa.

A hármas shortlistre Vados Anna Nincs véna című könyve (Magvető) mellett Németh Gábor Dávid Lebegő arborétum és Veszprémi Szilveszter Helyek, ahol rám öröm vár című kötete (Prae Kiadó) is beválasztotta a zsűri.

Tovább a prae.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-10-13 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.