Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


„Rá kell ébrednünk, hogy ha továbbra is így beszélgetünk egymással, akkor abból maximum verekedés lesz” – Interjú Reisz Gáborral (Várkonyi Zsolt)


Reisz Gábor

Fotó: Luigi de Pompeis

Október 5-től látható a mozikban Reisz Gábor harmadik nagyjátékfilmje, a Magyarázat mindenre, amely egy érettségiző fiatal történetén keresztül mesél az ország politikai megosztottságáról. A rendezővel beszélgettünk.

Beszélgetésünk idején körülbelül egy hét van hátra a Magyarázat mindenre magyarországi bemutatójáig. A film Velencében megnyerte a kategóriája fődíját, és megjelentek az első kritikák is. Milyen érzések kavarognak most benned?

Egy filmet nem lehet csak úgy elengedni a premier után. Van egy utóélete, amelyet végig kell követni. Ez egy rendkívül intenzív időszak, ugyanakkor hasznos is, mert rengeteget lehet tanulni a sajtóval és a közönséggel való találkozásokból. Egyedül az bánt, hogy egy ideig még biztosan nem lesz időm dolgozni a következő filmtervemen. A harmadik nagyjátékfilmem után sem tudom, hogyan kell megélni ezt az időszakot. 

Kicsit az a típus vagyok, aki a forgatást követő bulin egy széken ücsörög, és nézi, ahogy a többi stábtag szórakozik.

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-10-07 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.