Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


Semmi fakszni, csak igaz zenélés és a gyerekkorunk lenyomata – Presser arénabeli koncertjéről (Simon Eszter)


Presser Gábor - Forrás: Wikipedia/ Stekovics Gáspár

Presser Gábort a Megasztárból ismertem meg. Kamaszként alig vártam, hogy a házibulikban végre áttérjünk a retró dalokra és felcsendüljön egy (bármelyik) LGT-szám. A legjobb dolognak tartottam tizenhárom évesen ezekre a dalokra ugrálni. Eltelt tíz év, és most itt ülök a budapesti Papp László Sportarénában. Ma este látni fogom a sötét lencsés szemüvegét és hallani fogom azt a mély, búgó hangját, ami gyerekként megnyugtatott, felpörgetett, amit ma is hallgatok a kocsiban, főzés közben, vagy amikor egyszerűen csak úgy létezem. Simon Eszter koncertbeszámolója.

Ötéves vagyok. A nappali közepén állok egy méterre a tévétől. Minden idegszálammal a képernyőre koncentrálok, magamba szívom a látványt, a hangokat. Ha tetszik egy dal, pörgök-forgok, felszökkenek a kanapéra és ugrálok.

Bámulom a sötét szemüveges, göndör hajú bácsit, akiről még csak annyit tudok, hogy híres, és a szüleim szeretik. 

Szombat este van, Megasztárt nézünk. Kapkodni kell, hogy mire elkezdődik a műsor, illatosan, fogat mosva, pizsamában üljek a tévé előtt. Ma különösen sietünk, mert LGT-dalok lesznek. Most hallom először a zenekar számait. Élesen emlékszem a pillanatra, amikor tudatosul bennem, hogy ez valami nagyon jó dolog. 

Tovább a wmn.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2023-10-05 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.