Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


Művészet az élő vásznon – Kempf Márta Anna: Varrat (Lubianker Dávid)

Már Széchenyi István, de állítólag még Kossuth Lajos is varratott magára, a magyar tetoválóművészet mégis csak a rendszerváltást követően vált jelentőssé. A Varrat leginkább ennek az időszaknak a műhelytitkaiba avatja be nézőit.

A Varrat a kortárs tetoválókultúráról és annak magyar képviselőiről kíván átfogó képet nyújtani. A témát számos kontextusból vizsgáló dokumentumfilm információbőségéhez azonban amatőrnek ható technikai kivitelezés és átgondolatlan szerkesztési megoldások társulnak. A film a Kárpáti György produceri felügyelete mellett készült korábbi dokumentumprodukciók (Volt egyszer egy téka, Volt egyszer egy képregény, Magyar hangja…) formátumához igazodva ismét egy népszerű magyar szubkultúra múltjáról és résztvevőiről igyekszik egy későbbiekben megtekinthető képet rögzíteni, a készítők ugyanakkor csak ritkán próbálnak újat mondani a témával kapcsolatban, amit archiváló szándékaiknak megfelelően az alapjaitól kezdve ismertetnek közönségükkel.

Tovább a filmtett.ro cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-09-21 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.