Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


„Térey nem egy unalmas aktakukac volt” – hazatért Debrecenbe a szerző hagyatéka

A napokban megnyitotta kapuit a Térey Könyvsarok elnevezésű emlékmúzeum, ahol a tragikus hirtelenséggel elhunyt József Attila-díjas művész tárgyi hagyatékát tekintheti meg a közönség. A múzeum létrehozói abban bíznak, hogy a Könyvsarok a jövőben egy kis kulturális központtá nőheti ki magát. + GALÉRIA    

Júniusban érkezett a hír, hogy a 2019-ben elhunyt Térey János Viza utcai lakásának tárgyi hagyatéka egy az egyben átköltözik a művész szülővárosába, Debrecenbe. A József Attila-díjas író, költő, műfordító, drámaíró özvegye, Harmath Artemisz irodalomtörténész a hagyatékot a Méliusz Juhász Péter Könyvtár gondozására bízta, akik a szerző fiatalkorának legkedvesebb kiskönyvtárát jelölték ki a személyes tárgyak otthonául.

A Térey Könyvsarok elnevezésű lakásmúzeum szeptember 14-én, a Térey Könyvünnep részeként nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt.

A tárlaton egyebek közt kéziratok, levelek, díjak, több ezer kötet – köztük kortársai által dedikált példányok –, régi bútorok és személyes tárgyak kaptak helyet.

Tovább a fidelio.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-09-19 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.