Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


Valóságnak tetsző látszat (Bordács Andrea)


Nemes Csaba tanítványainak installációja

Magyarország sok szempontból vízfejű ország, mivel nagyon sok minden Budapestre koncentrálódik. Különösen jellemző ez a kultúra területére, noha számos vidéki városban is komoly kulturális élet zajlik. Az egyik ilyen fontos város Pécs, ahol 2023 nyarán a szokásosnál is intenzívebb művészeti életnek lehetünk tanúi.

Szeptember 24-ig tart Pécsett a 2. LOKART Fesztivál, mely ugyan alapvetően kiállításokról szól, ám számos más, zenei, színházi és performanszelőadás, szakmai beszélgetés, filmvetítés kíséri.  Az 1. LOKARTot 2021-ben, a Covid után rendezték, melynek akkor az volt a legfőbb célja, hogy a pécsi művészeket támogassák.

A fesztivál kurátorai: Fekete Valéria, Kozma Zsolt, Százados László. Idén ez az esemény nemzetközi részvevőkkel is bővült: Pécs testvérvárosaiból érkező művészekkel, akiket Lyonból Isabelle Bertolotti és Eszékről Valentina Radoš válogatott. A kurátorok mellett működő szakmai és műkritikusi zsűri a különböző díjakról döntött.

Tovább az orszagut.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-09-10 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.