Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


Vizuális és érzéki utazásra invitál Maya Rochat A Föld költészete című kiállításával (Princz Zsófia)


Fotó: Maya Rochat: Give me Space (Magic Cave), 2016 Courtesy of the artist.

Nagyszabású kiállítás keretein belül mutatja be a MEP Maya Rochat svájci művész munkásságát. A kísérletező fotográfus egyedi formanyelvet fejlesztett ki, amely több tudományágat is érint: fotográfia, festészet, videó, installáció és performansz. Rochat vizuális montázsokat kreál családjáról, barátairól vagy környezetéről készített fényképek, illetve festmények, nyomatok vagy kollázsok segítségével, és olyan anyagokat használ, mint a vegyszerek, fehérítő, festékszóró spray vagy ragasztó. Az alkotói folyamat soha nem ismétlődik. Úgy tekint gyakorlatára, mint "egy játékokkal teli dobozra [és] minden alkalommal új szabályok és célok merülnek fel".

Képeket rétegez, digitálisan vagy fizikailag módosítja őket, és az átlátszósággal, a textúrával és a színekkel való játékkal felerősíti jelentésüket. Multimédiás művei a művészkönyvektől és nyomatoktól, a képkereten túl a környező térbe is kiterjednek, magával ragadó installációk és videóvetítések formájában. A kiállítás Maya Rochat művészi pályafutásának 12 évét követi végig, a 2010-es években készült első műveitől a legújabb projektjéig, a „Poetry of the Earth” (2022) című alkotásáig.

Tovább a punkt.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-08-29 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.