Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


Hogy lesz like a stempliből? – Meseautó / Kvártélyház Szabadtéri Színház (Turbuly Lilla)


Ticz András és Dura Veronika / Fotók: Pezzetta Umberto

…a meseautó az álmok világába tartozik, nekünk meg kell elégednünk a prózai részletekkel.

Nem tudom, a fiatal korosztály hogy van vele, de 35-40-től felfelé valószínűleg azok vannak kevesebben, akik nem látták a Meseautó 1934-es eredeti és/vagy a 2000-ben készült remake változatát. A népszerű filmeknek pedig előbb-utóbb megszületik a színpadi feldolgozása is. Így történt ez ebben az esetben is, ráadásul nem is egy, hanem több színpadi átirat született, amelyek aztán bejárták az országot Kecskeméttől Nyíregyházán át Kaposvárig.

A zalaegerszegi Kvártélyház Szente Vajk és Galambos Attila színpadi átiratát használja, amelynek a zenéjét Bolba Tamás szerezte. Ahogy a „musical comedy” műfaji megjelölés is jelzi, ebben jóval nagyobb szerepet kap a zene, mint az eredeti filmben – persze az újonnan született dalok mellett a híres Meseautó című szám is elhangzik. Az egerszegi előadásban Berkes Dániel zongorajátékával élő zene is erősítette a zenei vonalat. (A hangosítás nem tökéletes beállítása miatt sajnos az előadás elején a dalszövegek egy része nem volt érthető, de ezt később orvosolták.)

Tovább a kutszelistilus.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2023-08-28 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.