Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


Láss, ne csak nézz! – Fotókiállítás-ajánló az idei nyárra (Dobri Imre)


„Film”, 1993/2002, szitanyomat, tus
Kép forrása: B32 Galéria és Kultúrtér

Megszámlálhatatlan fényképet készítünk jártunkban-keltünkben, melyeket aztán soha többé nem néz meg senki, csak ömlesztve eltároljuk őket a felejtés felhőiben. A jó fotó azonban egy szelet az örökkévalóságból, ezért olyan kiállításokat ajánlunk, melyek maradandó fotográfiai élményeket ígérnek a nyárra.

A mai magyar fotográfia éppoly sokszínű, mint a vizuális művészetek oly széles és változatos palettája. Új és hagyományos technikák, digitális és kézműves kísérletek, szociográfiai és szubjektív témák, portrék és absztrakt ábrázolások éppúgy beletartoznak, akárcsak immár a mesterséges képalkotás legújabb útjai. Egy korábbi cikkünkben is felvetettük a kérdést, hogy vajon hol húzódnak a művészet határai, a fotográfiával kapcsolatban azonban egy szempont kikerülhetetlennek tűnik: a fénnyel írás origója az emberi tekintet. (Legalábbis egyelőre – tehetjük rögtön hozzá.) Ajánlónkban az idei nyár három budapesti és három vidéki fotókiállítását mutatjuk be, melyek külön-külön is tartogatnak izgalmas különlegességeket.

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2023-07-16 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.