Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


Emberkert és boszorkányüldözés – 2in1 kritika: The Garden: Lordess; Teatr A Part: Még négy – TESZT Fesztivál, Temesvár (Artner Szilvia Sisso)


The Garden: Lordess. Fotó: Petru Cojocaru

Szerencsére az idei TESZT fesztiválon is akadtak kényelmetlen előadások, amelyek kibillentették a komfortzónájából a nézőt. Ilyen volt a két nonverbális, korhatáros előadás: a The Garden néven futó német csapat Lordess című kortárstánc- és a lengyel Teatr A Part Még négy című mozgásszínházi produkciója. Mindkettő a nemi identitásra fókuszált, különböző módokon.

A különös német előadás alkotói után kutatva az esseni független Rü-bühne színházig jutottam. Ott mutatta be William Sánchez H. koreográfus elsőként a Lordesst, amely a „nemi önkifejezést” és a minket körülvevő világ, valamint a benne élő emberek identitásainak folyamatos átalakulását kutatja. A repertoár ebben a színházban az Utopia Musicaltől a dekadens bohócszólón át a némafilmkoncertekig terjed, tehát meglehetősen vegyes és kísérletező. Ahogy ez egy euro-régiós trendeket bemutató színházi fesztiválon sem okozhat különösebb meglepetést.

Tovább a szinhaz.net cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2023-07-03 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.