Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


„Igyekszünk átadni a hallgatóinknak a tapasztalatot, amelyet rendezőként szereztünk” – Interjú Moll Zoltánnal és Kárpáti György Mórral a Castorp filmes képzőműhelyről (Várkonyi Zsolt)


Moll Zoltán és Kárpáti György Mór
Fotó: Castorp

A 2021-ben indult Castorp egy fiatal filmeseknek szóló művészeti képzőműhely, mely gyakorlati képzéssel igyekszik segíteni a jelentkezőknek, hogy megtalálják saját hangjukat. A műhely két alapítójával és mentorával, Kárpáti György Mór és Moll Zoltán rendezőkkel beszélgettünk.

Mikor és minek a hatására döntöttetek úgy, hogy elindítjátok a Castorpot?

MOLL ZOLTÁN: Az SZFE-ügy miatt, az egyetemfoglalás alatt. Kellett egy gyors, átmeneti megoldás arra, hogy legyen hol szerzői filmezést tanulni, és a piaci és politikai elvárásokat kizárva szabadon rövidfilmeket készíteni. A fiatal producer, Kereszty Róza ötlete alapján összeálltunk Gyurival, Szőcs Petrával és Szilágyi Zsófiával (aki ma már nem tag), hogy csináljunk egy műhelyt, ahol elindulhatnak azok, akik nem találják máshol a helyüket. Író-rendezők a résztvevők, az összes stábtag és színész organikusan kapcsolódik hozzájuk, így a Castorp mára egy nagy közösség lett. Közben képzési vonalon változott a helyzet, kilőtt az ELTE filmkészítő szak, úgyhogy most már nem a kezdőket várjuk, hanem azokat, akik az első rövidfilmjeik után tovább akarnak lépni.

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

   

  
  

Megjelent: 2023-06-29 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.