Videó

A Fefe Szabó csatorna videója




Keresés a honlapon:


„Ha visszatekintek a pályámra, folyamatosan felfedezhetem az isteni beavatkozást” – Interjú Ternovszky Bélával (Várkonyi Zsolt)


Ternovszky Béla Kép forrása: MTI / Cseke Csilla

Ternovszky Béla rajzfilmrendezőt, aki nemrég töltötte be a 80. életévét, a Magyar Mozgókép Fesztiválon életműdíjjal tüntették ki. Olyan sorozatokon dolgozott, mint a Mézga család, a Pumukli vagy a Gusztáv, és ő rendezte a kultikussá vált Macskafogót. A díj apropóján beszélgettünk vele pályájáról.

Több interjúban is említette, hogy édesapja rengeteg mindenben tehetséges volt, többek között a színészetben is. Önt gyerekként nem csapta meg a színpad szele?

Egy rövid ideig jártam a Nemzeti Bank színjátszó körébe. Hamar rájöttem, hogy túlságosan lámpalázas és gátlásos vagyok, márpedig, aki fél a színpadon, az nem való színésznek. Ennek némileg ellentmond édesapám gimnáziumi osztálytársa, Somogyvári Rudolf története, aki saját bevallása szerint gyerekként borzasztóan gátlásos volt. Ezt úgy küzdötte le, hogy jelentkezett az iskolai versmondó versenyekre és rengeteget szerepelt nyilvánosan. Nemcsak hogy sikerült legyőznie a lámpalázát, de fantasztikus színész lett belőle. Én nem éreztem ilyen erős késztetést, hogy mindenáron színész legyek, amikor kezem-lábam remegett a színpadon.

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2023-06-13 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.