Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Hegedűs D. Géza: A létezésemmel a gyűlölet ellen működöm (Dzsubák Tamás)

 
Hegedűs D. Géza. Fotó: Szollár Zsófi / index

Hegedűs D. Géza színművész befogadó, vendégszerető közegben nőtt fel Ibrányban. Az Indexnek elmondta: megtanulta, hogy az életben maradásban igazán a szolidaritás segít. Éppen ezért mindig a védelmére kel a kitaszítottaknak, az igazságtalanul megpecsételteknek. A Kossuth-díjas színművész 2023. május 8-án életműkoncertet ad a Vígszínházban, hetvenedik születésnapja alkalmából.

A HDG 70 című koncert az ünnepelt és kollégái-barátai által közösen előadott, legendás dalokról szól majd: ott lesz Halász Judit, Kútvölgyi Erzsébet, Igó Éva, Hegyi Barbara, Balázsovits Edit, Kern András, Lukács Sándor, Fesztbaum Béla és Wunderlich József is.

Hegedűs D. Géza színművésszel most egyebek mellett arról beszélgettünk, hogy milyen közegben nőtt fel, mit gondol a gyűlöletről, miért vált trenddé a gyűlölet, el akarta-e hagyni a Vígszínház társulatát, mit gondol a mester-tanítvány viszonyról és  hogyan készült az életműkoncertjére.

Tovább az index.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-05-10 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.