Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Radics Bélát a pártba! (Balogh Robert)


CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 98

Május 4-től szerepel a mozik műsorán a Radics Béla munkássága előtt tisztelegő: Radics Béla a megátkozott gitáros című új magyar film. A negyven évvel ezelőtt meghalt „gitárhős” életéről egy dokumentum-elemekkel átszőtt, zenés, életrajzi film született, melyet Klacsán Gábor rendezett, a zenéért Alapi István (Edda) felelős.

Zenés film? Radics Béláról? Tűnődtem, hogy az alapanyag, Radics sorstragédiája alkalmas lenne-e hasonlóra, mint Oliver Stone Doors-filmje? Életrajz és látomások az ismert dalokhoz. Amikor a rendezőt megláttam, reménykedtem, hogy lesz benne egy kis Nagy Lebowski-s beütés (őszülő, szakálcopfos rocker arc a direktor, csakúgy mint a Coen testvérek kultfilmjében Jeff Bridges). A film más lett, mint vártam, egészen más, de ez egyáltalán nem baj. Sőt!

A pécsi előbemutatón elhangzott kérdésre, hogy ki látta még Radics Bélát zenélni, a közel százfős közönségből négyen tették fel a kezüket. A többiek a legendát ismerik és néhány számot. Mi a legenda? Hogy Radics a legjobb magyar gitáros, s hírből azt is lehet tudni róla, hogy a fogaival is játszott, mint Jimi Hendrix. Egy jobb minőségű felvételen szerepel csak, de azon már inkább a sorstragédiájával szembesültünk – az alkohol hatásával.

Tovább a szabadpecs.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-05-06 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.