Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A művészet is lehet játék – Felsmann István és Tivadar Andrea tárlatáról (Takáts Fábián)


Fotó: Gyuricza Mátyás

Még néhány napig látogatható Felsmann István és Tivadar Andrea közös, ‘Playful’ című, a játékosság és művészet lehetséges összefüggéseit vizsgáló tárlata a Deák Erika Galériában

Felsmann István, Tivadar Andrea: Playful, Deák Erika Galéria, 2023 február 23. – április 6. 

A bennünk élő gyermek gyakran felnőtt korunkra sem tűnik el, hiszen a játék a kreatív munkának, alkotásnak, így a művészetnek is szerves része. A kérdés csupán az, kiből mennyire lehet előcsalogatni az erre való hajlamot. Felsmann Istvánból és Tivadar Andreából például úgy tűnik, elő lehet. Legújabb, Playful című közös kiállításukkal azt bizonyítják: a művészet játék is. Még akkor is, ha egy-egy alkotás létrehozása mögött – legyen szó festményről, objektről, szoborról, installációról – gyakran hosszú és fáradtságos munkafolyamat áll. Felsmann és Tivadar esetében is érezhető ez a kettőség. Alkotásaik egymással találkozó formái összetett alkotói folyamat nyomait és játékos egyszerűséget egyaránt hordoznak magukban. 

Tovább az artportal.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2023-03-30 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.