Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Széllel szemben – Jakatics-Szabó Veronika önálló kiállítása (Uszkay Tekla)


Jakatics-Szabó Veronika: Szembeszél 2023

Vajon miért tűnik úgy, hogy ismét egyre fontosabb a kortársak – és nem csak a képzőművészek – számára, hogy az egzisztencia léttapasztalásáról kezdeményezzenek diskurzust? Jakatics-Szabó Veronika önálló kiállítása a K.A.S. Galériában.

A környezeti tényezőkből fakadó életbizonytalanságok, egymást követő, egymásba fonódó válsághelyzetek olyan mértékben határozzák meg a kor emberét, hogy általános világnézeti bizonytalanság van kialakulóban. Sokan igyekszünk megérteni az összefüggéseket, van, aki nem vesz róla tudomást, van, aki iróniába ágyazott menedék után kutat, hárít, humorral tompít, a múltba réved, van, aki kiabál, és van, aki magyarázatot keres. Hiszen, ha értjük, kiszámíthatóbbnak tűnik a világ, előre láthatóbbnak a jövő. Ha pedig a lét bizonytalansága felülkerekedik rajtunk, a szorongásban, Heidegger szavaival „a mindennapi otthonosság szertefoszlik”, a szorongás megélése tehát az otthontalanság érzésével párosul, ami pedig szorosan köthető az identitás meg(nem)élésének lehetőségéhez.

Tovább az orszagut.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-03-02 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.