Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


„Az alkosson, aki nem tud nem alkotni” – Beszélgetés Beck Zoltánnal (Szabó B. Eszter)


Beck Zoltán Fotó: Bátori Gábor Jim „sinco”

Beck Zoli, a 30Y frontembere február huszonharmadikán a veszprémi Papírkutyában vendégeskedik, méghozzá a Pannon Egyetem KultúrKlub elnevezésű rendezvényén, mely egyben a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivál nyitó eseménye. Többek között ez adta az apropót, hogy leüljünk beszélgetni. Mégis, a csütörtöki eseményt spoilermentesen hagytuk, a cigány irodalomról – mely az est témája lesz – nem esett szó. A fehérvári koncert előtt találkoztunk, közvetlenül a színpadra lépés előtt.

– Milyen lelkiállapotban vagy most? A zenésznek is, mint egy színésznek, át kell hangolódni?

– Más helyzetben vagyunk, mint a színészek, nekünk egyetlen szerepünk van, ami ráadásul egybeesik velünk: önmagunk. Viszont meg kell találni, honnan, milyen lelkiállapotból beszélünk az adott este. A zenekar dolga, hogy az jelenjen meg a színpadon, ami éppen bennünk van. Nem hazudhatunk. Ha nincs jó kedvünk, nem kell úgy tenni, mintha majd kicsattannánk, ha fáradtak vagyunk, nem kell elhitetni, hogy frissek vagyunk. Ez persze nem azt jelenti, hogy unott koncertet adunk, de azzal az énnel szükséges egybeesnünk, akik aznap vagyunk. Ezt kell megkeresni. Mindez egyébként már a hangbeállásnál összeáll. 

 Tovább a tiszatajonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-03-01 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.