Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Essentia Artis – egy különleges összművészeti seregszemle

 Márciusban nyílik az MMA művészeti ösztöndíjasainak programsorozattal kísért zárókiállítása

A 2023. március 2-tól kezdődő, egy hónapon át tartó grandiózus összművészeti esemény mintegy 70 kortárs művésszel és 70 ingyenes programmal várja az érdeklő­dő­ket a Pesti Vigadóban. A rendezvény sajtó­tájé­koz­tatóját február 15-én tartották a Centrál kávéházban.

Az Essentia Artis a 2022-ben végzett MMA művészeti ösztöndíjasok zárókiállítása és programsorozata, amelyet első ízben 2023 márciusában rendeznek meg az MMA székháza, a Pesti Vigadó 6. emeleti kiállítóterében. A 2018-ban indult Művészeti Ösztöndíjprogramban az MMA minden évben 100, ötven évnél fiatalabb művésznek és művészetelméleti szakembernek nyújt három éven át havi ösztöndíjat azért, hogy a pályázatukban meghatározott művészeti vagy művészetelméleti célkitűzést megvalósíthassák. Az esemény során az építészet, a film- és fotóművészet, az irodalom, az ipar- és tervezőművészet, a képzőművészet, a népművészet, a színház, a zene és a művészetelmélet területén tevékenykedő alkotók mutatkoznak be.

Tovább az mma.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-02-24 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.