Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


A GAVOTTE-TÓL A FÚGÁIG – A Pannon Filharmonikusok koncertje (Malina János)


Vass András

„Fanyar tánc és virtuóz trombita” – alcímként ezt ígérte a Pannon Filharmonikusok február 5-i pécsi hangversenyének program-leporellója. MALINA JÁNOS KRITIKÁJA.

A koncert műsora a Müpa és a Fesztiválzenekar előző napi Prokofjev-maratonján játszott program Bach-művekkel kiegészített verziója volt. Számomra kedves párosítás: régenvolt gyermekkori zongoratanulmányaim idején – Bartók mellett – az ő gyermekeknek komponált műveik voltak a kedvenceim.

A fent idézett alcím első fele alkalmasint a szünet előtt játszott Prokofjev-darabok valamelyik tételére – talán a Klasszikus szimfónia menüett-helyettesítő gavotte-jára – utalt, második fele viszont biztosan a második félidőben előadott brandenburgi versenyek közül a Másodikra. A hangverseny súlypontját azonban mindenképpen a Prokofjev-darabok jelentették, már csak azért is, mert ezeket hallhattuk igazán meggyőző, sőt a hallgatót magával ragadó előadásban.

Tovább a revizoronline.com cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2023-02-13 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.