Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Én-képek – Interjú Verebics Ágnes fesőművésszel (Takáts Fábián)

 

Verebics Ágnes 2006-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán, ahol Tölg-Molnár Zoltán volt a mestere. Diplomaszerzése óta aktív alkotó, számos hazai és külföldi kiállításon vett részt. A festészet mellett évek óta foglalkozik fotó alapú transzparens munkákkal is: műanyag és alumínium fóliákkal, üveggel és egyéb anyagokkal kísérletezik. Főként az emberi test felnagyított részletei érdeklik, különböző arcok és testi fragmentumok sokasága, visszatérő témája saját teste és arca. Munkáira az expresszív töltetű realisztikus ábrázolás jellemző, amely laza ecsetkezeléssel párosul.

Verebics Ágnest most legújabb, Osztódás című tárlatáról kérdeztem, de beszélgetésünk során szó esett alkotói módszerről, inspirációról, legkedvesebb kiállítási emlékéről és húgáról, Verebics Katiról is.

– Új kiállításod nyílt a Godot Galéria terében Osztódás/Division címen. Mire utal a címadásod?

– A cím leginkább a legfrissebb munkáimra utal. Egy nyáron megélt trauma hozta elő belőlem ezeket a széteső, osztódni vágyó, de arra mégis képtelen alakokat, ezeket az enyhén szürreális lényeket ábrázoló képeket.

Tovább a tiszatajonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2023-01-11 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.