Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Állnak a cigányok a himnusznál némán, mintha csak azt várnák, hogy az Isten áldja már meg őket is – Miczura Mónika interjú (Patakfalvi Dóra)

Miczura Mónika, a Mitsoura frontembere – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Miczura Mónika a kétezres évek egyik legprogresszívabb hazai világzenei produkciójának, a Mitsoura zenekarnak a frontembere. A kilencvenes évektől az Ando Drom együttesben, illetve más hazai és külföldi zenekarok lemezein, koncertjein énekelt, és számos színházi- és filmzenében közreműködött. Ő adta a láthatatlan énekesnő hangját Tony Gatlif 1997-es, Gadjo dilo című César-díjas filmjében.

Összetéveszthetetlenül egyedi hangod van. Ezt a különleges hangképzést tanultad?

Soha nem tanultam énekelni. Illetve tettem rá kísérletet, de a tanárok sem javasolták, mert a klasszikus énektechnika elsajátításával valószínűleg eltűnne a hangomból az egyediség. Mivel 25 éve folyamatosan profikkal dolgozom, rengeteg tudást magamba szívtam, és abszolút hallásom van, ami azt jelenti, hogy referenciahang segítsége nélkül pontosan vissza tudok idézni hangmagasságot, hangszínt, ami állítólag ritka képesség. Ez nem erény, de egy énekesnek jól jön.

Tovább a telex.hu cikkére >>> 

 

  
  

Megjelent: 2023-01-04 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.