Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Ha a sci-fiért rajongana a miniszterelnök, és nem a fociért, akkor jobb helyzetben lennék – Interjú Madarász Isti filmrendezővel (Klág Dávid)

Madarász Isti filmrendező – Fotó: Bődey János / Telex

„Ez csak egy magyar film.” Madarász Isti filmrendező nem szereti ezt hallani, még akkor sem, amikor pont ilyeneket készít. Pár évvel ezelőtt a Hurok című időutazós thrillere sem hasonlított kifejezetten azokra a filmekre, amelyeket az ország is kitermel, és a most bemutatott Átjáróháznak is mások az ambíciói, mint egy történelmi eposznak, vagy egy kis költségvetésű drámának. Nevezetesen szórakoztatni akar viccekkel, érzelmekkel, vizuális gegekkel, miközben megteremt egy fantasyvilágot Budapesten.

Az Átjáróház főhőse Krisztián (Bárnai Péter), aki egy képzelt Budapesten munkát vállal egy hullaházban. Itt, mint kiderül, az éjszakai portásmeló mellett az is lesz a dolga, hogy a világok között ragadt lelkeket végleg a túlvilágra segítse. Egy nap aztán megjelenik Ági (Rujder Vivien), akivel előző nap lekéste a randiját. Krisztián megpróbál a lánynak is segíteni, de vannak még akadályok: a főnöke (Galla Miklós), egy halott színészpojáca (Árpa Attila), és legfőképp a hullaház pincéjében tevékenykedő lélekrabló, a Boncmester (Kulka János). Segítsége is akad, az okkulthoz túlságosan értő nagynénje (Kútvölgyi Erzsébet).

Tovább a telex.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-12-29 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.