Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Szem nem marad szárazon! A legszebb karácsonyi történet egy pécsi kislány tollából

Az állatok karácsonya alkalmából hirdetett történetíró pályázatot a pécsi zoo, melyre fantasztikus alkotásokat kaptak a lelkes kis meseíróktól. Kalács, a sérült lábú, bicebóca, bánatos tarvarjú históriáját kellett befejezniük. Mi pedig most megosztjuk Czéh Hanna szívmelengető ünnepi meséjét, mely a jóságról és az igaz szeretetről szól. Olvassátok!

Egyszer volt, hol nem volt, a Pécsi Állatkertben egy kis, bicebóca tarvarjú, Kalács. Bicebócaságát egy térdsérülés okozta, amit még régebben szerzett, ám ez nem akadályozta meg abban, hogy teljes életet éljen. Karácsony közeledtével azonban Kalács egyre szomorúbb és szomorúbb lett, folyvást sírdogált. Bánatát nem bicegése okozta, hanem bizony úgy érezte, őt senki sem szereti, levegőnek nézik. Kopasz kobakja, kócos tollai, görbe csőre miatt csúfnak nevezték, ráadásul nem viselt olyan pompázatos, színes tollruhát sem, mint szomszédjai, a papagájok. Csupán egy egyszerű, fekete öltözékkel áldotta meg a természet. Kalács úgy vélte, rá senki nem figyel és hiába a szeretet ünnepe, róla mindenki megfeledkezik, nem is számított ajándékra sem. Felült hát egy távol eső ágra s ott pityergett bánatában…

Tovább a pecsma.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-12-25 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.