Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Holttestekkel suttogó – Madarász Isti: Átjáróház (Lubianker Dávid)

 

A hagyományos romantikus komédiák bájának ötvözése a hollywoodi stílusú fantasy-k nagyszabású hőstörténeteivel kifejezetten egyedülálló próbálkozás a magyar filmtörténetben. Madarász Isti rendezését mégis az abszurd humor és az innovatív látványvilág teszi igazán különlegessé. Az Átjáróház az utóbbi évek egyik legszórakoztatóbb hazai közönségfilmje.

Krisztián (Bárnai Péter) éppen frissen szerzett munkahelyére tart, hogy a hullaház éjjeliőreként vesse bele magát első állásába. Útközben pedig élete nagy szerelmével is találkozik. Csakhogy a megbeszélt randevút elszalasztó fiú hamarosan szakmai körülmények között kénytelen viszontlátni az időközben autóbalesetben elhunyt Ágit (Rujder Vivien). Krisztián ugyanis nemcsak egyszerű portásként tevékenykedik, tisztázatlan munkaköre azt is megköveteli tőle, hogy – félbehagyott világi ügyeik elintézésével – segítsen megbékélni az esténként feltámadó, két világ között rekedt holtaknak, mielőtt a gonosz boncmester (Kulka János) örök kárhozatra ítélné lelküket.

Tovább a filmtett.ro cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-12-15 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.