Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Stációk — Lovas Ilona emlékkiállítása

Lovas Ilona: Innocenti I–IV., 2003, módosított fotónyomat, ostya, üveg, marhabél-hártya, fémlapon, egyenként 75×68 cm, K.A.S. – Nyakas Ilona Gyűjtemény

Lovas Ilona Stációk című, háromtermes emlékkiállítása kurátori kísérlet az életmű rekonstruálására a hetvenes évek közepétől az utolsó évekig. Az MMA néhai tagja a hagyományos textil-kompozícióktól eltávolodó, a tradicionális textilművészeti műformákkal, anyagokkal és technikákkal szakító, az ún. iparművészet és képzőművészet határait elmosó munkákat alkotott. Művei természetes, gyakran organikus anyagokat (víz, fű, papír, marhabél, ostya) feldolgozó objektek, environmentek, installációk. A 2000-es évektől munkásságában új médiumok és új műformák jelentek meg: a fotó, a videó, a videóinstalláció, a performansz. A kiállítás 2023. február 12-ig látogatható a Magyar Művészeti Akadémia intézményében, a Műcsarnokban.

Tovább az mma.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-12-14 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.