Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


„Két zaj közötti feszült várakozás” – beszélgetés Eötvös Péterrel (Tuska Borbála

 

Eötvös Péter - fotó: Csibi Szilvia  

December 8-án a Kodály Központban, december 9-én pedig a Müpában vezényli a Pannon FilharmonikusokatEötvös Péter, aki saját bevallása szerint gyerekkorától kezdve Bartók zenéjével él együtt. A koncerteken Bartók művei mellett két saját alkotását, a Cello Concerto Grosso című versenyművet és a Szirének énekét is előadják.  

– Milyen sűrűn dolgozik együtt a Pannon Filharmonikusokkal?

– A Kodály Központ 10 évvel ezelőtti megnyitása után rendszeressé vált a kapcsolatunk, nagyon sok különleges programot vezényeltem náluk. A zenekarhoz erős személyes kötődésem is van, műveimet a legmagasabb színvonalon játszották Pécsett, Budapesten, operámmal, a Senza sanguéval pedig elnyertük az Armel Operafesztivál legjobb produkciója díját is még 2016-ban. Ezt az előadást Londonban is nagy sikerrel játszottuk. A zenekar állandó partnere a fiatal zeneszerzők és karmesterek részére létrehozott alapítványomnak is, ennek keretében fiatal mentorált szerzőket és karmestereket mutatnak be, amiért külön köszönettel tartozom nekik.

Tovább a papageno.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2022-12-09 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.