Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Díjazta a zsűri Császi Ádám Háromezer számozott darab című második nagyjátékfilmjét

 

Az ’A’ kategóriás Tallinn Black Nights Filmfesztiválondíjazta a zsűri Császi Ádám Háromezer számozott darabcímű második nagyjátékfilmjét. 

Az alkotás a Rebels with a Cause elnevezésű versenyprogramban ünnepelte a világpremierjét és a zsűri elismerő oklevelében részesült. 

A szekcióban a filmművészet határait feszegető rendezői víziót, a lenyűgöző látványt, formabontó filmnyelvet, lendületes történetvezetést értékelte a zsűri. Indoklásuk szerint a film úgy irányítja a roma közösség szépségére és méltóságára a reflektorfényt, hogy közben nem mulasztja el kommentálni a kisebbségek művészi ábrázolása és kizsákmányolása között húzódó vékony határvonalat. 

A főszerepeket Farkas Franciska az Örök tél, a Brazilok, Aranyélet népszerű színésznője, Pápai Rómeó, a Drága örökösök tévésorozat egyik kedvelt szereplője, Oláh Edmond, Varga Norbert, Pászik Cristopher, Horváth Kristóf, Gerner Csaba, aki a Nyitva és az Argo 2című filmekből is ismert, valamint Wieland Speck, a Berlinale immár nyugdíjba vonult legendás programigazgatója játsszák. 

Tovább a bdpst24.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2022-12-01 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.