Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Szétszaladtak a lovak – Filmtettfeszt 2022 (Beretvás Gábor)

 
Képek forrása: Filmtettfeszt – Facebook

Idén 22. alkalommal került megrendezésre Erdély magyar filmeket bemutató fesztiválja, a Filmtettfeszt. A fesztivál központi helyszíne idén is Kolozsvár volt ugyan, de a kincses városon kívül még tizennyolc erdélyi helységnév szerepel a programban, és nem csupán megyeszékhelyek, ahová előbb-utóbb csak eljut a magyar filmek egy része, hanem elvétve falvak is, mint például Bihardiószeg.

Igaz, egyes településekre nem okt. 5-9. között, amikor a kolozsvári események zajlottak, hanem egy hétre rá jutnak el a fesztiválfilmek – pontosabban egy részük.

A fesztivál komoly előnye, hogy általában mind a filmek, mind a kísérőprogramok ingyenesek, illetve az is, hogy zömmel a román közönség számára is elérhetőek, hiszen a szervezők gondoskodnak arról, hogy a fesztiválnak kultúraközvetítő szerepe is legyen. Ez persze nem jelenti azt, hogy kardlapoztatni kellene a rendezvényekre felgyűlt és a moziba akár betörni is kész tömegeket. Ezért talán legközelebb akár erősebben is rá lehetne lépni a promótálás gázpedáljára.

Tovább az ar7.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-11-11 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.