Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


„A zenének minden esetben a képet és a narratívát kell kiszolgálnia” – Interjú Kalotás Csaba zeneszerzővel (Várkonyi Zsolt)


Kalotás Csaba
Fotó: Domokos Norbert

Filmes szakmákat bemutató interjúsorozatunkban ezúttal Kalotás Csaba zeneszerzővel beszélgettünk, aki olyan filmekhez készített zenét, mint a Fekete kefe, a Tiszta szívvel, az Egy nő fogságban vagy a Drifter.

Egy interjúban gyerekkorod egyetlen mélyen rögzült emlékeként idézted fel, hogy előveszel a szekrényből egy tojásszeletelőt, amelynek nagyon tetszett a disszonáns, furcsa hangja. Már gyerekként elkezdtek érdekelni a hangok?

Igen, és főleg a disszonáns hangok. A mai napig nem tudom megmagyarázni, hogy miért, ugyanis nincs zenész a családunkban. Bár a nagybátyám lagzikon zenélt, és amikor gyerek voltam, sokszor gitározott, zongorázott nekem, de az a típusú harmónia sosem fogott meg a zenében. Valamiért gyerekkorom óta közel áll hozzám a sötét tónusú, disszonáns hangzásvilág.

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2022-11-07 14:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.